Doi militari ruși, luați prizonieri de armata ucraineană. Putin folosește tineri drept „carne de tun” într-un război care servește doar propriile interese


Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhnyi a anunțat că doi soldați ruși au fost luați prizonieri de către armata ucraineană. În imagini se observă cum unul dintre ocupanți este un tânăr, probabil proaspăt înrolat în armata rusă și trimis direct pe front.

Soldații ucraineni au capturat doi ocupanți ruși din unitatea 91701 a Regimentului de pușcași”, anunță Valery Zaluzhnyi.

ocupant.jpeg

În genere, în lumea în care trăim un război nu se mai poate purta cu ”discreţie”. Trăim în epoca telefoanelor mobile cu cameră şi sîngele războiului le va umple memoria şi va disemina videoclipurile în toate colţurile lumii. Plângerile mamelor în legătură cu fiii lor, folosiţi drept carne de tun nu vor merge doar spre Kremlin. Vor deveni globale. Toate ororile războiului vor cădea asupra lui Vladimir Putin, ca artizan al lui.  Toate victimele, şi din tabăra sa, şi din tabăra ”inamică”. De partea cealaltă, Volodimir Zelenski a devenit deja un erou, pentru că aşa sînt socotiţi cei care-şi apără ţara în faţa unei agresiuni. Din acest punct de vedere, al resorturilor morale, cele două armate sînt în poziţii inegale. Armata ucraineană are un ascendent asupra celei a Federaţiei Ruse, chiar dacă în privinţa dimensiunilor şi a dotărilor este mult în urma ei”, notează istoricul Marius Oprea, pentru Mediafax. 

Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei a dat ordinul să producă daune maxime invadatorilor.

Comentarii Facebook