Deltamed, „campionii” producției de ambulanțe din România, își dezvăluie secretele


În efortul lor de a se dezvolta și a câștiga cotă de piață, companiile românești au întâlnit provocări dintre cele mai diverse. Mediul concurențial specific unei economii din cadrul UE prezintă atât oportunități dar și riscuri, mai ales pentru firmele care încep „de jos”, fără un istoric lung în domeniu.

Screen Shot 2021-05-21 at 11.15.35 AM.png

Deltamed, o companie cu sediul la Cluj, în Gilău, a reușit, printr-un efort susținut și prin promovarea de idei inovative, să devină lider național în producția de ambulanțe și vehicule speciale. Normal, drumul nu a fost unul fără obstacole, dar acestea au fost depășite mulțumită deciziilor corecte de business, precum și a unor parteneriate puternice. Aceste parteneriate se derulează atât la nivel de colaboratori, furnizori, dar și ca finanțare a proiectelor. Doar așa compania a reușit să ajungă încet dar sigur în postura de lider al producției de ambulanțe și vehicule speciale din România, cu o cifră de afaceri de peste 210 milioane de lei.

Screen Shot 2021-05-21 at 11.15.42 AM.png

Cum a trecut Deltamed de la comercializarea de echipamente la producția de ambulanțe

Compania Deltamed a fost fondată în 1997, iar de la un punct a început să fie interesată de integrarea echipamentelor pe care le comercializa în vehicule speciale construite și omologate. Așa s-a născut ideea producției de ambulanțe de prim ajutor.

În urmă cu 12 ani am început săconstruim ambulanțe în facilitățile proprii de producție. În câțiva ani, producția s-a diversificat treptat, astfel că au început sa iasă pe poarta fabricii și vehicule de pompieri, dar și alte vehicule comerciale (ateliere mobile, cabinete mobile, food truck-uri etc).

În tot acest timp, Deltamed a derulat un proces investițional continuu. Ca urmare a tuturor acestor investiții și eforturi, capacitatea de producție a societății a crescut foarte mult în ultimii ani prin mărirea spațiului de producție (hale noi), dar și prin achiziționarea de utilaje noi și mult mai performante”, spune Daniela Gavrilă, CFO Deltamed.

Screen Shot 2021-05-21 at 11.15.48 AM.png

Compania produce 80% din ambulanțele cumpărate în România, astfel că lucrează cu peste 300 de furnizori interni, contribuind astfel la susținerea unui număr impresionant de locuri de muncă în economie.

În total, produsele Deltamed ajung la peste 260 de clienți din sistemul public (spitale, servicii de ambulanțe, unități militare, aeroporturi, alte instituții de stat - Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne), dar și clienți privați, către care livrează echipamente medicale, materiale sanitare, vehicule speciale și serviciile aferente de reparații și mentenanță.

Screen Shot 2021-05-21 at 11.15.54 AM.png

Dezvoltare fără bani și parteneri puternici nu se poate face

Când vorbim despre dezvoltare, este evident că aceasta trebuie susținută prin investiții și printr-un rulaj de capital sănătos. De peste 10 ani, compania Deltamed colaborează pe partea de finanțare și credit cu cei de la Raiffeisen Bank. La începutul acestei relații de business, cifra de afaceri a producătorilor de ambulanțe clujeni era de 10 ori mai mică decât acum.

Screen Shot 2021-05-21 at 11.16.01 AM.png

Finanțările au acoperit nevoile de capital de lucru, dar au susținut și investițiile făcute de societate. Banca s-a adaptat cerințelor noastre de dezvoltare, și ne-a oferit soluțiile potrivite. Flexibilitatea băncii a fost și este un atu important al colaborării noastre.”, adaugă Daniela Gavrilă.

De-a lungul timpului, nevoia companiei de dezvoltare a reușit să fie satisfăcută prin finanțări continue. Compania clujeană are credite în derulare în valoare de 10 - 15 milioane de euro.

Relațiile cu banca sunt ca și cele din viață. Dacă sunt cimentate cu seriozitate și angajamente asumate și respectate, atunci acestea durează.

Ce inovații a realizat Deltamed în domeniul său de activitate?

De-a lungul timpului, Deltamed a dezvoltat prin departamentul tehnic și implicarea inginerilor săi experimentați o serie de produse inovative pentru piața locală sau chiar europeană.

Comentarii Facebook