Marti 14 Iulie

Dana Gîrbovan și-a dat demisia de la Curtea de Apel Cluj pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției


Dana Gîrbovan și-a dat demisia de la Curtea de Apel Cluj pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției. Demisia a fost acceptată de judecătorii de la CSM și înaintată președintelui Klaus Iohannis.

Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura. In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a anunţat Dana Gîrbovan pe Facebook.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat demisia și a înaintat-o președintelui.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei DANA CRISTINA GÎRBOVAN, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art.65 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (unanimitate)”, se arată în minuta Secţiei.

Comentarii Facebook