Duminica 14 August

Dan Negru despre poliția care ”accidentează copii și protejează interlopi”: La noi modelele de polițiști au fost Garcea și Robi din Las Fierbinți


Realizatorul TV, Dan Negru, spune că România nu a avut niciodată un un model de polițist care să fie model. Meseria de polițist este subiect de glume și bancuri, ”uniforma” fiind des jignită.

Dan Negru face referire la accidentul din București, unde o fetiță a fost ucisă de un polițist, și la debandada din Bolintin Vale, unde interlopii au omorât un șofer.

Politia e in corzi. 

Accidentează copii, protejează interlopi.

Totuși, nu-i judecați ! 

Cel mai urmărit program tv in Italia timp de 11 ani a fost "La Piovra" ( Caracatița) cu polițistul Corrado Cattani erou. Polizia di Stato din Italia a finanțat o parte din serial. Cattani a fost un model pentru mulți polițiști italieni.

Toate țările au filme sau seriale in care polițiștii sunt eroi. De la CSI la Criminal Minds, de la Bruce Willis la  Miami Vice.

La noi modelele de polițiști au fost Garcea și Robi din Las Fierbinți. 

Personaje excelente, actori admirabili. 

N-am vazut insa niciun model-erou de politist ! Gluma si batjocura au însoțit mereu uniforma! Nu-i judecați pe polițiștii români de azi. 

Cine ar vrea să fie Robi sau Garcea ? 

Si francezii l-au avut pe jandarmul Louis De Funes dar si pe politistul Alain Delon. 

La noi doar hăhăiala...

O țară tristă, plină de humor”, a transmis Dan Negru, cunoscut pentru părerile lui despre societate.

Comentarii Facebook