Miercuri 24 Aprilie

Cum a luat eMAG o țeapă de 5000 de euro de la un tânăr care a returnat bunurile cumpărate


Un tânăr de 21 de ani a comandat haine și telefoane pe eMAG, în valoare de 25.000 de lei (5000 de euro), iar apoi făcea retur, dar trimitea cutii goale sau cu alte obiecte în ele.

În fapt, în perioada 28 octombrie 2022 – 09 noiembrie 2022, bănuitul ar fi efectuat pe o platformă online mai multe comenzi de obiecte vestimentare și telefoane mobile, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, respectiv identități nereale.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete ar fi introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau ar fi deschis și închis ușa cușetei de retur, fără a introduce vreun bun. Astfel, bărbatul a utilizat opțiunea de returnare rapidă a sumelor de bani, cauzând un prejudiciu de peste de 25.000 de lei”, transmite Poliția Capitalei.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 1 martie 2023, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, bănuitul a fost depistat și condus la audieri.

Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”, conform Poliției Capitalei.

Comentarii Facebook