Duminica 28 Aprilie

Cum a ajuns Portugalia la recordul de imunizare împotriva Covid-19


Portugalia este țara cu cea mai avansată rată de vaccinare din Europa. 

Profesorii sunt vaccinați în totalitate, iar 9 din 10 elevi cu vârste de 12-17 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză, arată, în răspunsuri transmise Edupedu.ro, Ministerul Educației de la Lisabona. 

Și în Portugalia au fost implicați militarii în coordonarea campaniei de vaccinare. De asemenea, România și Portugalia au prioritizat accesul profesorilor la vaccin, dar rezultatele sunt diferite..

Portugalia are, de decenii, o aderență solidă la vaccinare. Autoritățile din sănătate dezvoltă o rețea de lucru foarte strâns cu populația, inclusiv la nivelul comunităților școlare, promovând conștientizarea nevoi de vaccinare și importanța prevenirii bolilor prin Planul Național de Vaccinare. Aceasta poate să explice cifrele aderării la vaccinarea împotriva Covid-19”, arată Ministerul Educației în răspunsurile sale la întrebările Edupedu.ro.

Portugalia era în luna ianuarie 2021 la 16.000 de cazuri pe zi, într-o situație similară cu cea în care se află România acum. 

Campania de vaccinare a început cu dificultate și a fost trecută sub coordonare militară, iar rata de vaccinare a depășit chiar și sondajele realizate în luna mai, când 80% din populație spunea că vrea să se imunizeze. 

Portugalia are acum o rată de vaccinare de 98,6% din populația adultă a țării.

Comentarii Facebook