Cu cât se poate cumpăra o bacnotă de ZERO EURO. Cerere uriaşă: prima tranşă s-a epuizat imediat


O bacnotă oficială de zero euro, acreditată de Banca Centrală Europeană, costă 18 lei. Bacnotă gândită ca suvenir promovează obiective turistice sau evenimente istorice importante, iar pe cea de la Suceava avem imprimată Cetatea de Scaun. Deși nu se poate cumpăra nimic cu ea, bacnota de zero euro este foarte valoroasă pentru colecționari

Este cerere foarte mare pentru bancnota de zero euro. Primele 200 de bancnote ce au ajuns la Suceava s-au terminat foarte repede. S-au vândut, practic, de pe o zi pe alta. În această după-amiază se așteaptă un alt lot, de 600 de bancnote. În total, sunt timpărite 10.000 de astfel de bancnote-suvenir şi vor ajunge aici etapizat.

De unde se cumpără bancnotele de zero euro

Acestea pot fi achiziţionate de la Muzeul de Istorie sau de la Cetatea de Scaun a Sucevei. La achiziţionare, bancnota este pusă într-un plic cu însemnele Muzeului Naţional al Bucovinei, în care se mai află o mini-vedere cu imaginea cetăţii şi o scurtă prezentare. În România mai sunt încă cinci obiective care apar pe celebrele bancnote: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi şi Castelul Karolyi din Carei.

Bancnota de zero euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franţei şi securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. De asemenea, bancnota de zero euro Cetatea de Scaun a Sucevei se alătură şi monedei suvenir, ce poate fi achiziţionată de acolo încă din 2018, potrivit Observator. 


Comentarii Facebook