Costul unei vaccinări false, între 100 și 250 de euro. Șapte cadre medicale, reținute într-un dosar de vaccinare falsă


Doi medici și cinci asistenți de la Centrul de vaccinare din orașul Bocșa, Caraș-Severin, au fost reținuți într-un dosar de vaccinare falsă.

Care era procedura cadrelor medicale

Cei șapte sunt acuzați de luare de mită și fals informatic. Procurorii au declarat că, în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, cadrele medicare au simulat actul de vaccinare, în mod repetat, și au determinat cadrele medicale ce se ocupau de înregistrare, să adauge datele mai multor persoane în baza legală de date, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate.

Costul unei vaccinări false, între 100 și 250 de euro 

Persoanele care erau interesate de obținerea Certificatului de vaccinare fără a se imuniza, au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 de euro, pentru a nu le administra efectiv vaccinul, eliberându-le însă în schimb adeverința de vaccinare, ca mai apoi să își poată elibera certificatul verde, conform unui articol Mediafax.

Cei doi medici și cinci asistenți au fost reținuți astfel 24  de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței astăzi, 15 februarie, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. 


Comentarii Facebook