Joi 2 Februarie

CORONAVIRUS: Aproximativ 1.000 de români sunt în carantină


Peste 1000 de persoane se află în carantină și izolare în acest moment în România, anunță ministrul Sănătății, Marcel Vela, precizând însă că momentat niciun caz de coronavirus nu a fost confirmat pe teritoriul țării noastre, iar cifrele sunt în creștere. 

Avem posibilitatea de 4000 de locuri de carantină la nivel național. O cifră confortabilă. În ceea ce privește locurile de spitalizare, avem 2500 de paturi din toate spitalele de boli infecțioase din România, iar 95 sunt paturi de terapie intensivă. Izolați la domiciliu sunt în jur de 1000 de oameni. Deficitul de măști este o problemă la nivel mondial și știu că cei de la ministerul de Finanțe lucrează la o ofertă.", a declarat ministrul Sănătății, potrivit realitatea.net.

În cadrul unei conferinţe de presă la sediul MAI, Vela a anunţat, de asemenea, că a avut loc o videoconferinţă la care au participat toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

"În urma discuţiilor, am decis şi am votat cu unanimitate de voturi câteva articole importante care fac parte din această hotărâre. Articolul 1: instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune (...) şi autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia. Ministerul Sănătăţii va completa lista cu zonele şi localităţile care au grad de risc, actualizată fiind în funcţie de situaţia la zi din Italia sau din alte ţări", a spus acesta.


Comentarii Facebook