Corina Creţu: România putea cere bani de la UE pentru Autostrada Moldova, dar nu a făcut-o


Comisarul european Corina Creţu a declarat că Guvernul putea cere bani de la UE pentru a finanța studiul de fezabilitate al Autostrăzii Moldova, dar nu a făcut acest lucru.

Vreau să vă amintesc că eu am atras semnale de alarmă asupra nevoii de conectare a României la reţeaua europeană de autostrăzi şi transport încă din prima zi a mandatului meu. Există un Master Plan aprobat de Comisia Europeană încă din 2015, şi pentru mine este absolut inexplicabil de ce, după ce o ţară îşi stabileşte priorităţile, nu depune şi proiecte aferente către Uniunea Europeană”, a declarat, vineri, Corina Creţu, într-o conferinţă de presă.

România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata mortalităţii în accidentele rutiere.

”Este foarte trist că România este pe primul loc în ceea ce priveşte rata mortalităţii în accidente rutiere. Infrastructura de transport înseamnă, de fapat, investiţii, locuri de muncă şi o viaţă mai bună pentru cetăţeni”, mai spune Creţu.

În legătură cu Autostrada Moldova, serviciile noastre au avut consultări cu Guvernul României. Putem oferi finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate (...) dar avem nevoie de o solicitare din partea Guvernului României, pe care nu o avem. Deci noi ne-am oferit la Comisie să realizăm studiul de fezabilitate pentru Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, pe perioada actuală de programare. Dar aceste lucruri nu le putem face fără a primi proiectele la Comisie”, a mai declarat Creţu.

Zeci de mii de români au participat vineri, de la ora 15:00, la protestul pentru autostrăzi.

Comentarii Facebook