Consumul de droguri, la baza multiplelor crime din ultimul an! Ce spun criminaliștii și psihologii


Două substanţe interzise stau la baza unor crime sinistre din ultimul an. Asta este concluzia la care au ajuns poliţiştii arădeni după un an în care nenumărate persoane au ajuns la spital bătute sau înjunghiate. Iată despre ce este vorba.

Octombrie anul trecut. O fetiţă de nici cinci ani a fost omorâtă şi incendiată de tatăl vitreg. În aceeaşi lună, un tânăr îşi înjunghie tatăl vitreg. Un student marocan omorât de alţi doi colegi. Un adolescent şi-a rănit grav fratele, iar un bărbat a fost atacat în casă de trei oameni ai străzii. Toate aceste violenţe au în comun un singur lucru. Consumul de droguri. Mai exact, consumul de şoricioaică şi cristal. Supranumite pe străzi şi drogurile săracului. Consumatorii devin foarte agresivi şi greu de controlat. O spun chiar procurorii care s-au ocupat de cazuri, scrie Antena 3.

Cristal, care e o substanță cu amfetamină și care creează o stare de agresivitate anormală... Ne-am ridicat chiar problema extinderii urmăririi penale pentru complicitate la tentativă de omor sub forma intenției indirecte.", spune Pavel Palcu, procuror criminalist.

Aceste două substanţe dau dependenţă rapid şi provoacă stări de nervozitate şi agresivitate

Consumul unor astfel de substanțe are efect excitant și duce la stări de neliniște, insomnie, o capacitate de judecată afectată, unde pot apărea halucinații, iar la unele persoane poate surveni o psihoză paranoidă care duce la violență.", precizează Alis Chivu, psiholog.

Din păcate, spun anchetatorii, aceste droguri se vând la colţ de stradă, deci sunt la îndemâna oricărui tânăr.

Comentarii Facebook