Concluzii în urma concertului test de la Barcelona, unde au fost 5.000 de oameni. Urmează Clujul?


Nimeni nu s-a infectat cu COVID-19 în urma concertului test din 27 martie de la Barcelona, la care au participat 5.000 de spectatori, au anunțat marţi organizatorii, relatează publicația The Brussels Times, citând presa spaniolă.

Cei prezenți au purtat măşti de tipul FFP2, dar nu au păstrat distanța.

După două săptămâni, participanții au făcut un test PCR şi ”nu există niciun semn care să sugereze că vreo contagiere a avut loc în timpul evenimentului”, a declarat Josep Maria Llibre, medic în cadrul spitalului Germans Trias i Pujol din localitatea Badalona.

Cu o ventilaţie optimizată, teste antigen şi purtarea măştii, putem garanta un spaţiu sigur”, a adăugat acesta.

În afara testelor şi a măştilor FFP2, ventilaţia precum şi capacităţile de primire în spaţii precum toaletele au fost strict controlate.

O dată în plus, Barcelona şi cultura acestui oraş sunt pionieri ai unei situaţii inedite, când trebuie păstrată activitatea culturală cu toate garanţiile sanitare. Este posibil să relaxăm restricţiile”, a spus bucuros Jaume Collboni, adjunctul primarului din Barcelona.

Experimentul este unul dintre puţinele desfăşurate în Europa pe scena muzicală actuală.

Un alt concert-test a avut loc la începutul lui martie în Olanda, cu participarea a 1.300 de persoane.

Clujul vrea să facă un concert - test, pentru a vedea dacă se îmbolnăvește lumea care participă la un eveniment cu public.

Comentarii Facebook