Concert de Cartea Recordurilor: Un pianist român a cântat șase zile fără oprire. Artistul a mai bătut un record anul acesta


Pasiunea pentru muzică poate naşte o performanță de Cartea Recordurilor. Un artist de 39 de ani din Oradea a cântat timp de şase zile şi şase nopţi la pian, stabilind recordul pentru cea mai lungă reprezentație. Totul pentru visul său de a ridica un muzeu al muzicii, în Oradea.

Startul primei piese interpretate la pian de Zoltan Thurzó s-a dat lunea trecută, 19 septembrie, la ora 10:00. Cu o pauză de doar cinci minute pe oră, aşa cum cere regulamentul Guinness, degetele artistului s-au mișcat pe clape aproape încontinuu. Totul sub supravegherea observatorilor.

Regulile Guiness Book sunt extrem de stricte

Să nu depășească mai mult de 30 de secunde distanța dintre două piese, piesele să nu fie repetate în decurs de patru ore”, a declarat Istvan Habinyak, coordonatorul proiectului. 

În cele şase zile, alături i-au stat şi susţinătorii, dar şi medicii. „Medicul oftalmolog mi-a povestit că trebuie să am grijă foarte mare de ochi şi trebuie să găsesc foarte multe puncte de reper pentru musculatura globulară”, spune pianistul, potrivit Observator.

Pianistul a mai bătut un record anul acesta

Artistul este la al doilea record mondial. În iunie, acesta a cântat timp de 132 de minute la cea mai înaltă altitudine, pe vârful Everest. Prin astfel de performanţe, pianistul vrea să atragă atenţia sponsorilor pentru a îndeplini un vis pe care l-a avut şi bunicul său şi pe care îl are şi el.

Vezi și: Un concert de Cartea Recordurilor: Un român a cântat la pian pe muntele Everest. Și-a riscat viața: „Corpul meu va ajunge acasă, dar sufletul nu”

Şi cu acest Guiness din Oradea, să încercăm să facem un muzeu al muzicii”, a transmis Zoltán Thurzò.

Toate documentele și înregistrările video din timpul performanţei vor fi trimise la Londra, pentru omologare. În aproximativ 2 luni pianistul urmează să primească certificatul de record mondial. În cele 130 de ore de cântat la pian, acesta a interpretat 150 de piese, plus toate sonatele lui Mozart


Comentarii Facebook