Un concert de Cartea Recordurilor: Un român a cântat la pian pe muntele Everest. Și-a riscat viața: „Corpul meu va ajunge acasă, dar sufletul nu”


Un muzician român doboară recorduri. A reuşit să urce un pian pe muntele Everest, la peste 5.000 de metri altitudine şi a cântat acolo mai bine de două ore, chiar dacă temperaturile erau sub limita îngheţului. Înainte de concert, artistul şi-a cerut în căsătorie logodnica aflată în România, printr-un apel audio. Iar „da”-ul ei i-a dat putere.

Imaginea de basm e reală. Concertul a avut loc pe 13 iunie, pe Everest, la peste 5.300 de metri altitudine

Artistul orădean, în vârstă de 38 de ani, va intra, cel mai probabil, în Cartea Recordurilor pentru perfomanţa sa. „5.325 de metri după GPS, după ceas 5.371, ăsta este recordul în sine”, spune artistul, Zoltan Thurzo.

oradea pian 1.PNG

Pianistul a cântat pe muntele Everest timp de 138 de minute

Pianistul a cântat 34 de piese ale diferiţilor compozitori, precum şi 28 de imnuri naţionale timp de 138 de minute. Şi n-a fost deloc uşor. „Cele mai grele momente au fost când îl auzi plângând, fără puteri şi spune că corpul lui ajunge acasă, dar sufletul nu”, a declarat logodnica acestuia.

Pianul a fost adus pe Everest cu un elicopter

Artistul s-a pregătit 6 luni pentru această aventură și a fost însoţit pe munte de o echipă de alpinişti şi şerpaşi profesionişti. Pentru a urca pianul la peste 5.000 de metri a avut nevoie de un elicopter din care s-au scos scaunele şi uşa. 

Ca să capete putere, cu o zi înainte de concert şi-a sunat iubita: „Cel mai fericit moment. Duminică, când am fost cerută de nevastă”, a spus femeia.

Întregul concertul a fost înregistrat pentru a putea fi omologat de Guiness Book. Materialul va fi trimis săptămâna viitoare la Londra, pentru certificare. 21.000 de euro a costat întreaga aventură, iar scopul a fost de a câștiga faima necesară pentru a îndepli visul bunicului său, tot muzician. „Scopul meu primordial este să înfinţez la Oradea un muzeu al muzicii”, a spus orădeanul, potrivit observatornews.ro.

Precedentul record aparține unei artiste din Marea Britanie, care a cântat la o altitudine de 4.946 de metri, pe un munte, în India.


Comentarii Facebook