Doi pacienți răniți, în urma unui incendiu la spital. Un pacient a dat foc intenţionat la o saltea din salon


La Spitalul din Aleşd, judeţul Bihor, a fost panică azi-noapte, după ce un pacient a dat foc intenţionat la o saltea din salon. Flăcările şi fumul i-au speriat atât pe medici, cât şi pe ceilalţi pacienţi. Mai multe echipaje de pompieri au sosit imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă rapid flăcările, înainte de a se produce o tragedie.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la un salon al Secţiei de Pneumologie al Spitalului Orăşenesc Aleşd, doi pacienţi necesitând îngrijiri medicale. Conform directorului unităţii sanitare, incendiul ar fi fost provocat intenționat de un pacient, scrie Observator. 

În salon se aflau doi pacienţi. Unul dintre ei s-a ales cu arsuri serioase la gambă, iar celălalt a fost intoxicat cu monoxid de carbon, fiind transportat la Spitalul Judeţean Oradea. Alte cinci persoane s-au autoevacuat, notează sursa citată. 

Managerul Spitalului din Aleşd, Florin Creţ, a declarat pentru AlesdOnline, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenţionat. Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalaţia electrică fusese verificată şi există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizaţie pentru securitate la incendii.

Foto: Bihoreanul

Comentarii Facebook