Cine este Dominic Fritz, noul primar din Timișoara. Clujul și Oradea au competiție serioasă


Timișoara mi-a marcat felul în care privesc viața”, a spus Dominic Fritz, candidatul care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie.

Acesta a venit în România acum 17 ani și s-a îndrăgostit de acest oraș. A fost voluntar în nenumărate proiecte umanitare, este pasionat de muzică, absolvent de științe politice și acum adaugă la CV-ul său postul de primar al Timișoarei.

Dominic Fritz s-a născut în Germania. A crescut într-un mic sat alături de cei 7 frați ai săi. La vârsta de 16 ani a plecat de acasă, după ce a câștigat o bursă oferită de Parlamentul Germaniei. Este absolvent de științe politice și studii post-conflict, dar și licențiat în științe administrative. Timp de 10 ani a condus cabinetul fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler, care l-a și felicitat când a devenit noul primar al Timișoarei.

Am vorbit ieri cu fostul președinte al Germaniei care m-a felicitat. Astăzi m-a sunat Adrian Ursu care este un primar născut la București, primar în orașul Gorlitz în Germania, care m-a felicitat și bineînțeles că toți prietenii și familia au sunat, mi-au scris mesaje e o bucurie mare pentru prietenii mei din România, dar și din Germania”, a spus el

A venit în Timișoara în anul 2003 ca voluntar la un centru pentru copii defavorizați al Fundației Caritas. Și de atunci spune că nu a mai vrut să plece în Germania. Spirtul cosmopolit și multiculturalitatea Timisoarei l-au făcut pe Dominic Fritz să se simtă ca acasă și acum, la 37 de ani.

Un oraș unde a început Revoluția, asta pe mine când eram tânăr - dar încă în ziua de azi - m-a impresionat foarte mult și am tot revenit, aici am fondat o asociație, am construit multe proiecte sociale și culturale în Timișoara”, a spus Fritz.

Printre ele, ”Timișoara Gospel Project”, asociația pe care o conduce ca președinte din 2012. Fiind pasionat de muzică a dirijat concerte care au strâns donații pentru Centrul de Îngrijiri Paliative din oraș și i-a încântat pe spectatori cu talentul său.

”Cred că timișorenii au ales viziunea corectă pentru viitorul Timișoarei. Cred că e un semnal foarte puternic, nu doar pentru România, ci pentru toată Europa, și Timișoara a reafirmat că este un oraș european. Cred că candidatura mea vorbește foarte mult despre tradiția multiculturală a Timișoarei și s-a reconectat la această moștenire importantă. Timișoara a fost un lider european, un oraș foarte inovator și foarte mulți timișoreni cred că s-au regăsit în povestea mea de dragoste pentru Timișoara și în viziunea mea pentru Timișoara”, a spus Fritz la Digi24.

Comentarii Facebook