Miercuri 24 Aprilie

Cine este bărbatul care i-a trădat pe ucraineni și i-a lăsat pe ruși să intre în combinatul Azovstal


Asaltul asupra combinatului Azovstal a început marți, 3 mai, după evacuarea parțială a civililor de pe amplasamentul fabricii. Miercuri, 4 mai, trupele ruse au pătruns în centrală, care fusese bombardată până acum. Lupte grele sunt în desfășurare, nu există niciun contact cu soldații ucraineni, scrie site-ul polonez Onet.

În timpul încercării de asalt de marți, rușii au folosit echipamente blindate și tancuri, au încercat să aterizeze în curte și au trimis un număr mare de infanterie în luptă, informează agenția de presă UNIAN. De asemenea, potrivit acestei agenții, de atunci nu a mai existat niciun contact cu apărătorii Azovstalului.

 Miercuri, consilierul Ministerului de Externe al Ucrainei, Anton Heraszcenko, a dezvăluit pe Twitter cine i-a prezentat pe ruși la Azovstal.

Prin tunelurile de sub fabrică 

Un muncitor le-a arătat rușilor tunelurile de sub fabrică. Marți, rușii au început să le asalteze, folosind informațiile primite”, a declarat acesta.

Soldații regimentului Azov mențin apărarea uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, a declarat comandantul regimentului, Denis Prokopenko, într-un comunicat publicat pe Twitter miercuri seară. El a confirmat că trupele ruse au pătruns în incinta fabricii.

A trecut a doua zi de când adversarul a pătruns în incintă Lupte grele și sângeroase sunt în desfășurare”, a anunțat Prokopienko. El a adăugat că unitatea sa face „eforturi supraomenești” pentru a opri atacul rusesc. El a recunoscut că situația este „foarte grea”, dar, după cum a adăugat, soldații „se supun în continuare ordinului și păstrează apărarea”.

Într-o înregistrare postată pe Twitter, Prokopienko a spus că ar dori să mulțumească „întregii lumi pentru sprijinul enorm acordat garnizoanei Mariupol”.


Comentarii Facebook