Duminica 28 Aprilie

Cine e românul care recunoaşte că stă degeaba la serviciu? ”Nu fac absolut nimic. Toată ziua butonez calculatorul între 6 şi 8 ore”


Postarea unui român a devenit virală, după ce a mărturisit în mediul online că stă degeaba la serviciu și că într-un an adună cu greu 15 ore în care chiar a muncit.

Cine e românul care recunoaşte că stă degeaba la serviciu. „Nu fac nimic la locul de munca”, este titlul topic-ului deschis de un român platforma Reddit. „Am aproape un an la actualul loc de muncă și nu fac absolut nimic. Stau toată ziua în birou pe telefon sau butonez calculatorul între 6 și 8 ore. Mereu când cer ceva de făcut mi se răspunde cu „nu ai ce face momentan”, „nu am timp să stau cu tine să te verific”, „dacă apare ceva îți dau să faci”. În total, cred că am muncit doar vreo 15 ore cumulate. Problema este că au început să se ceară rapoarte cu activitatea zilnică. Mereu când întreb ce să scriu în ele mi se răspunde cu „ce ai făcut în ziua aia”, adică nimic. Simt că pierd timp și nu mă dezvolt. Salariul e ok, e peste medie, dar nu mă ajută cu nimic dacă rămân cu aceiași ani și ani și ani și nu progresez profesional. Ce opțiuni am aici? Mă înfig și mă chinui pentru promovare și să pot să muncesc cum trebuie? Caut alt job? PS – e al treilea loc de muncă. La celelalte două aveam de lucru și făceam treaba bine și fără probleme”, a continuat acesta.

Comentariile nu au întîrziat să apară: „Bugetar?”, „Ne poți spune cât e salariul și dacă mai sunt locuri disponibile. Sună bine pentru al doilea job”, „Facem schimb? Sunt satul de condus”, „Citește pentru tine chestii interesante de pe urmă cărora să beneficiezi. Fie pentru locul de muncă, fie pentru următorul. Atâta timp cât ei sunt conștienți nu văd problema. Profită că după o să regreți”, „Ceilalți colegi muncesc sau sunt în aceeași situație ca și tine?”, „În primul rând, întreabă-te dacă există șanse reale de promovare. Also, ceilalți colegi muncesc sau sunt în aceeași situație ca și tine? Că și dacă promovezi, poate ajungi în aceeași situație”.

Alţii au redat situații asemănătoare: „Boss, ești plătit ca să faci nimic. Lasă prostiile cu dezvoltarea, etc, vrei să te dezvolți pentru viitorul patron? Caută un side hustle pe lângă job, pe care să îl faci în timpul jobului. Și eu frec buha la corporație, și după 8 ani de implicări, dedicări, dezvoltări pentru bunul meu mers profesional, pot să zic că e cel mai bine așa. Payed for almost nothing to do”, „Profită și învață lucruri. Citește și învață lucruri. Pentru ține personal sau pentru job (ori cel actual, ori pregătire pentru următorul). Ia-ți proiecte personale și fă experiență în domeniul în care ești sau în cel la care visezi să ajungi”, „Man, ce n-aș da să mai am timp liber la lucru…”, „Îți iei al doilea job și te bucuri de două venituri”.

Comentarii Facebook