Cîmpeanu, despre orele de sport din școli: „Eu aș vrea să creștem de la o oră la două ore pe săptămână”


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a arătat interesul de a crește numărul de ore de educație fizică , de la o singură oră la două, în sistemul preuniversitar.

Modificarea îi vizează pe elevii din licee care ar putea să beneficieze de anul viitor, de două ore de sport, în programa, în loc de o singură oră, cum au în prezent stabilite majoritatea filierelor. 

Decizia vine în contextul în care, în prezent, potrivit planurilor de învățământ în vigoare, la clasele primare și de gimnaziu există deja două ore de educație fizică, conform Edupedu.ro.

În luna martie a anului acesta, Sorin Cîmpeanu anunța că noile planuri cadru pentru liceu, clasele IX-XII, cele care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat acestora ar urma să fie finalizate în această toamnă și ar urma să intre în vigoare anul viitor.

Amânarea acestor planuri-cadru a întrerupt astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a, ca urmare, elevii ce vor intra în clasa a IX-a, ar urma să învețe după vechile planuri-cadru.

Comentarii Facebook