Celebrul tenor Andrea Bocelli a avut coronavirus. Cum a aflat că s-a infectat


Celebrul artist italian Andrea Bocelli a anunțat că a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, precizând că a aflat acest lucru duoă ce a mers să doneze plasmă. Tenorul italian a spus că testul i-a ieșit pozitiv pe 10 martie, dar nu a făcut publice informațiile atunci pentru a nu-și alarma inutil fanii.

Artistul a spus că a avut coronavirus, dar fără probleme particulare, în afara febrei. Pozitivi au fost și soția sa și cei doi copii, potrivit agenției ANSA.

Într-o postare pe Facebook, Bocelli a scris că a răspuns imediat „prezent” la posibilitatea de a dona sânge: „Un mic gest - dar indispensabil - cu care îmi fac partea mea".În aceeași postare, el a mai scris că nu credea că este oportun să divulge vestea infectării pentru a nu-și alarma inutil fanii, dar și „din respect pentru cei care au avut virusul cu alte consecințe și, de asemenea, pentru a-mi proteja familia”.

„Fără simptome. Am făcut testul și am văzut că sunt pozitiv. Sincer, când am aflat, era 10 martie, m-am aruncat în piscină pentru că eram bine”, a mai spus Bocelli, potrivit Mediafax.

Sunt atât de multe reflecții de făcut, slavă Domnului că nu joc roluri politice, așa că nu sunt chemat să iau decizii și nici nu aș vrea să fiu în locul celor care trebuie să le ia. Înțeleg că a fost un moment foarte complicat când a fost o urgență în spitale, dar mă uit în jur acum și văd o situație absolut normală, ceea ce nu este normal este comportamentul celor care încă se tem de acest virus ca de lepră și o țară care este în genunchi pentru că activitățile economice se luptă să se recupereze”, a declarat Bocelli reporterilor în fața spitalului.

Întrebat dacă i se pare că încă există prea mult alarmism, Bocelli a spus: „În acest stadiu aș spune da. La început a fost corect și justificat, mai ales din partea acelora care au trebuit să ia decizii importante, pentru că a fost vorba de atâtea vieți! Acum, în două-trei luni avem leacuri, înțelegem că virusul nu mai e atât de puternic: nu sunt virolog și nici infecționist ca profesorul Menichetti, dar am citit cu toții multe și cred că sunt evaluări care trebuie făcute, mai ales pe cifre”.

În aprilie, de Paștele catolic, tenorul italian a concertat live în Domul din Milano, iar evenimentul a stabilit un record pe platfoma online YouTube. În acel moment, concertul „Bocelli: Music for Hope”, despre care tenorul a spus că este o rugăciune şi care a fost difuzat la nivel global pe contul său, a fost vizualizat de peste 28 de milioane de ori în primele 24 de ore.


Comentarii Facebook