Cel mai mare epidemiolog chinez: Imunizarea colectivă nu este soluția împotriva coronavirusului


Imunitatea colectivă nu reprezintă o soluţie pentru a stopa coronavirusul, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reputatul specialist chinez în boli respiratorii Zhong Nanshan, citat de Xinhua.

Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării”, a spus Zhong, cel care a jucat un rol important în lupta dusă de China contra COVID-19 şi a epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2003.

Controlul bolii infecţioase de la sursă şi în amonte este cea mai veche şi mai eficientă metodă”, a subliniat Zhong.

Acesta recomandă Europei să intensifice identificarea cazurilor bolnave și să îi izoleze pe pacienți. ”Cred că Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive. Nu aşteptaţi până când este prea târziu”, a spus Zhong în cadrul conferinţei de presă organizată în Guangzhou, el subliniind, de asemenea, importanţa testării multiple şi protejarea personalului sanitar, scrie Agerpres.

Există ţări europene care desfăşoară carantine în oraşe. Dar oamenii ies la o cafea, se adună... Nu aşa funcţionează acest tip de carantină”, a spus prestigiosul specialist în pneumologie în vârstă de 83 de ani.

Trebuie izolați toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate cu COVID-19, chiar dacă acestea nu prezintă simptome.

În Wuhan tocmai din acest motiv s-a răspândit foarte tare boala. 

Cel mai important lucru, a spus Zhong, este "să vă protejaţi mai întâi pe dumneavoastră şi apoi pe ceilalţi", iar pentru aceasta trebuie să evitaţi mulţimile, să purtaţi mască şi, mai ales, ”să faceţi teste, teste şi mai multe teste" pentru a detecta cazurile noi.

Comentarii Facebook