Reprezentanții RO Vaccinare: „Cea mai recentă bazaconie: mass-media mincinoasă și decese false din cauza COVID-19”


Reprezentanții Ro Vaccinare atrag atenția cu privire la o nouă informație falsă apărută pe internet, acum câteva zile, cu privire la pandemica COVID-19.

Acum o săptămână a apărut cea mai recentă informație falsă legată de pandemie: „Dictatura Covyd”, mai multe publicații mass-media au distribuit un videoclip cu decese false. Videoclipul arată un protest ecologic din Viena și nu are nicio legătură cu pandemia COVID-19.

O înregistrare video distribuită de câteva mii de ori pe Facebook, arată un reportaj cu ceea ce par a fi cadavre aliniate pe pământ, corpurile fiind ale celor decedați din cauza infectării cu SARS-Cov2. Deși totul pare foarte real, în filmare se observă la un momentdat cum un cadavru începe să se miște. Foarte mulți utilizatori Facebookau interpretat videoclipul ca fiind o „dovadă” clară că oamenii falsifică decesele cauzate de COVID-19 din interese ascunse. 

Capture 1.PNG

Videoclipul este defapt preluat dintr-un reportaj despre un protest organizat la Viena de un grup numit ”Fridays for future”, grup care încearcă să avertizeze societatea despre schimbările climatice severe din ultima perioadă.

Manifestanții, „cadavrele” întinse pe șosea, simbolizează morțile cauzate de poluarea aerului și de schimbările climatice, aceștia nu au dorit niciodată să creeze vreo legătură cu pandemia, au confirmat organizatorii AFP.

Organizația RO Vaccinare a postat o explicație la adresa acestui videoclip devenit viral pe pagina lor de Facebook.

Așa au prostit poporul cu televizorul....”, susține un utilizator care a distribuit videoclipul. „Dragilor dacă ați ști dumneavoastră CU ADEVĂRAT ce atrocități au săvârșit «eroii din linia întâi» conform protocoalelor la nivel mondial ați rămâne muți de uimire și ați zice că așa ceva e imposibil dar în realitate din păcate e posibil”, a scris un altul vorbind despre personalul medical.

Acest videoclip a fost distribuit cu afirmații false despre pandemie și în alte limbi, precum spaniola, sârbă și poloneză.

Capture 3.PNG

Comentarii Facebook