Ce steag a început să apară în în părțile ocupate ale Ucrainei

 

Steagul victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial a apărut în părțile ocupate ale Ucrainei înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai a Rusiei.

Este vorba despre steagul roșu - arborat deasupra Reichstag-ului din Berlin la 9 mai 1945, când naziștii s-au predat sovieticilor - care poartă însemnele sovietice cu secera și ciocanul.

9 mai a devenit de atunci o sărbătoare venerată în Rusia, iar steagul o icoană importantă. Putin a anunțat că vrea ca până în 9 mai să obțină controlul asupra zonelor sud estul Ucrainei.

Pe internet circulă videoclipuri de propagandă realizate de separatiștii susținuți de ruși, în orașul Kreminna, dar și deasupra clădirii consiliului regional din orașul Henichesk, ocupat de ruși, din provincia Herson. O statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin a fost reinstalată în fața clădirii consiliului la începutul acestei săptămâni, a raportat anterior CNN.

Ziua de 9 mai este sărbătorită la Moscova cu o paradă militară prin Piața Roșie și un discurs al președintelui Vladimir Putin.

foto: Twitter/GaroweOnline

Comentarii Facebook