Ce scrie pe biletul trimis de Zelenski lui Putin, prin intermediul lui Abramovici


Roman Abramovici a preluat un bilet, acum o săptămână, și i l-a dus lui Vladimir Putin, potrivit The Times.

În dimineața zilei de 23 martie, avionul privat al oligarhului a decolat de pe Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul în direcția Soci. În apropierea orașului rus Mineralnye Vody, avionul și-a oprit trackerul radar. Câteva ore mai târziu, seara, avionul a reapărut pe radar pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Mai apoi, avionul a decolat înapoi spre Istanbul.

The Times, citat de Ukrainska Pravda, scrie că Abramovici s-a întâlnit cu Putin la Kremlin și i-a predat un bilet de la președintele ucrainean Volodimir Zelenski. În mesaj, Zelenski a subliniat posibilele compromisuri pe care guvernul de la Kiev este pregătit să le facă pentru a pune capăt războiului.

Spune-i că îi voi distruge”, a replicat Putin.

În seara aceleiași zile, la Istanbul, Abramovici s-ar fi întâlnit cu deputatul Rustem Umerov, pe care Kievul l-a autorizat să participe la discuțiile cu Rusia. Împreună cu purtătorul de cuvânt al președintelui turc Ibrahim Kalin, aceștia au avut o serie de întâlniri la Istanbul.

The Times scrie că are informații cum că cele două părți se apropie încet de un armistițiu.

Negocierile de la Istanbul au început marți, iar Roman Abramovici este mediator, anunţă Kremlinul, care respinge acuzaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost otrăvit, relatează News.ro, care citează AFP.

Abramovici joacă un rol în vederea stabilirii unor contacte între părţile rusă şi ucraineană”, declară într-o conferință de presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Sursa: The Times

Comentarii Facebook