Autorul renumitului slogan, adresat navei rusești de război pe Insula Șerpilor, s-a întors acasă


Grănicerul ucrainean care a trimis „la origini” echipajul unei nave ruse de război care a solicitat acestuia și camarazilor săi de pe Insula Șerpilor să se predea, a fost decorat pentru merite deosebite, scrie publicația ucraineană UNIAN. Polițistul de frontieră se numește Roman Gribov și are 22 de ani.

Reamintim că, la data de 24 februarie, forțele navale ruse au capturat Insula Șerpilor din Marea Neagră. Înainte de a debarca, comandantul unei nave militare rusești a solicitat grănicerilor ucraineni să se predea, lucru respins de aceștia, cu celebra frază, spusă de Roman: „Русский военный корабль, иди на ***” (Navă rusească, du-te p**ă!).

Soldatul a fost luat ostatic împreună cu colegii săi de pe Insula Șerpilor, care a fost ocupată de ruși chiar în prima zi de război. Roman s-a întors acasă, în urma unui schimb de prizonieri. Modul în care polițistul de frontieră le-a răspuns militarilor ruși care le cereau să se predea a devenit simbol al rezistenței ucrainene și unul din cele mai populare slogane.

Am onoarea de a-l primi, pe legendarul nostru grănicer înapoi în patrie. Roman a participat la apărarea Insulei Șerpilor. Este autorul celebrului slogan adresat invadatorilor ruși. El, împreună cu camarazii săi au demonstrat întregii lumi puterea și fermitatea spiritului ucrainean, invincibilitatea acestuia”, a declarat șeful regiunii Cerkasî, Igor Tabureți. 

Vreau să mulțumesc poporului ucrainean pentru sprijin. L-am simțit foarte mult. Ne-a inspirat pe noi. Vom învinge. Slavă Ucrainei”, a declarat Gribov.

Comentarii Facebook