Ce a declarat polițistul care a omorât-o pe fetița Raisa Nicoleta în accidentul din Capitală


Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe fetița Raisa Nicoleta pe trecerea de pietoni, a recunoscut că verificat cu bocancul să vadă dacă fetiță a murit.

A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte", a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Polițistul vinovat a spus că nu știe care sunt procedurile de resuscitare, iar din acest motiv nu a ajutat-o pe Raisa Nicoleta.

Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă. A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici: avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze cât era viteza. Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo", a adăugat acesta.

Avocatul familiei Raisei a declarat că lui Constantin Popescu îi pare rău pentru accidentul pe care l-a provocat. 

Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol. Puţine cuvinte, declaraţia a fost scurtă. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune. Girofarul îl avea pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui şi nu în ultimul rând, în momentul producerii accidentului, el spune că pur şi simplu nu a văzut nimic, nu şi-a dat seama. Nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia de un alt participant la trafic", a mărturisit avocatul Adrian Cuculis.

Comentarii Facebook