Miercuri 24 Aprilie

Calvarul prin care a trecut o familie de români care și-a luat un animal exotic: „Oricât ar fi de drăguţi, nu este o idee bună”


Tot mai mulţi români își cumpără animale exotice pentru companie, chiar dacă nu au voie să le dețină legal. Problema este că atunci când cresc, aceste animale pot fi extrem de periculoase, iar stăpânii nu țin cont de acest lucru.

Aceasta este şi povestea unui raton adus ilegal în România acum cinci ani. A crescut și a început să omoare animalele mici pe care le prindea, iar dacă ar fi eliberat în sălbăticie ar face ravagii, spun biologii, potrivit stirileprotv.ro.

Ratonul botezat Ton a fost abandonat de stăpâni când a început să crescă, a omorât câteva animale mici din gospodărie, iar oamenii se temeau acum pentru siguranța propriului copil.

Acum la o fundaţie care îngrijeşte animale sălbatice. „Nu ştim de unde l-au achiziţionat. Știm că a fost cu ei cinci ani, a devenit, din ce am înţeles, agresiv, ceea ce este foarte normal pentru un individ din specia lui. Este prădător şi tinde să omoare animalele care sunt mai mici decât ei. Ratonii sunt ilegal de deţinut în România, sub nicio circumstanţă, persoanele fizice nu pot să deţină această specie, pentru că au un potenţial invaziv foarte mare, şi cumva, prin caracteristicile specie lor, există riscul foarte mare să scape. Oricât ar fi de drăguţi, nu este o idee bună să deţinem un raton ca animal de companie", spune dr. Oana Vasiliu.

p24.jpeg

Imagine cu caracter ilustrativ. 

Comentarii Facebook