Blocuri atât de apropiate, încât sari dintr-un balcon în altul. Se întâmplă și la case mai mari - FOTO


Construcții care sfidează bunul simț se fac și la case mai mari, nu numai în România. O fotografie din Germania, cu două blocuri extrem de apropiate a încins spiritele în mediul online.

Inițial, presa din Polonia a scris că ar fi o creație a arhitecților autohtoni, pentru că și acolo sunt multe construcții haotice. Presa locală a mers pe fir și așa s-a aflat că de fapt este vorba despre un investitor din orașul german Feiburg, care a obținut autorizație pentru aceste blocuri atât de apropiate, încât poți sări dintr-un balcon în altul. 

Ce vor dezvoltatorii polonezi să obțină cu aceste cuști? Cum poate cineva să construiască astfel de clădiri”, a comentat, în 29 iulie, pe contul de Twitter Patryk Spaliński, un activist social din Warșovia.

Între timp s-a stabilit că imaginea nu vine din Polonia, ci din Germania. 

Un arhitect polonez a analizat imaginile și a spus că acestea nu sunt de fapt balcoane, ci ar putea fi holuri care duc la apartamente.

În Polonia, scările dintr-o clădire de locuințe sunt de obicei construite, ceea ce nu înseamnă că în țările mai bogate nu se economisește - prin limitarea zonei care necesită încălzire”, a spus un expert, citat de presa din Polonia. 

92e13198-9f86-41b0-a097-635dc446676a.jpg

În ciuda acestor explicații, nemții de rând sunt șocați de aspect. Pe pagina locală de Facebook Freiburg, care este urmată de 73 de mii s-a spus că imobilul este pe Schlierbergstrasse.

Comentarii Facebook