„Bestia din Luton", românul care i-a îngrozit pe englezi, personaj de documentar la un post TV britanic


Un român de 36 de ani a fost numit de britanici „Bestia din Luton”, după ce a mutilat două femei și o adolescentă din Londra. Românul a ajuns unul dintre răufăcătorii celebri în Marea Britanie, iar un documentar despre el va fi difuzat de postul de televiziune Channel 4.

Bărbatul a atacat o fată de 14 ani,pe bunica și pe mătușa acesteia

Incidentul a avut loc acum doi ani, în Luton, când bărbatul s-a prezentat ca fiind agent Amazon, pentru a putea să intre în casa femeilor. Odată ce le-a păcălit și a reușit să intre, bărbatul s-a năpustit asupra lor cu o violență ieșită din comun și a început să le lovească cu brutalitate.

Bărbatul a atacat o fată, în vârstă de 14 ani, pe mătușa și pe bunica acesteia, în casa lor, după ce s-a prezentat ca fiind șofer la Amazon.

Scenele îngrozitoare au fost surprinse de camerele de supraveghere ale familiei. The Mirror scrie că românul și-a lovit victimele cu pumnii și picioarele în cap, mutilându-le. Pe adolescenta de 14 ani a târât-o pe podea până în bucătărie, lovind-o încontinuu. I-a spart arcada, iar tânăra a suferit și câteva leziuni. Asta după ce în prealabil „se ocupase” de mătușa ei, pe care a bătut-o de asemenea cu o furie greu de înțeles.

După ce a găsit o parte din banii familiei, infractorul a fugit cu o consolă de jocuri despre care a crezut că este hard disk-ul camerei de supraveghere. S-a înșelat, iar acest lucru a fost prima și cea mai mare greșeală făcută de tâlhar, pentru că între timp camerele de supraveghere au filmat tot, iar pe baza imaginilor și a declarațiilor femeilor va fi judecat.

Surpriza britanicilor

Între timp, „Bruta din Luton” a fugit din Marea Britanie și s-a întors în România, unde credea că este în siguranță. S-a înșelat însă încă o dată. Pe baza amprentelor de pe așa-zisul pachet de la Amazon au rămas amprentele sale, iar Poliția din Marea Britanie le-a trimis autorităților române. De aici, lucrurile au fost relativ simple pentru polițiștii români, care l-au identificat ușor și l-au găsit acasă la el, în Brăila, și l-au extrădat în Regat.

Anchetatorii britanici au avut cu această ocazie surpriza să afle că românul a mai fost condamnat pentru acte similare de violență la nouă ani de închisoare în Italia. De asemenea, el are cazier și în țări ca România și Ungaria, unde a tâlhărit alte persoane, dar și pentru trafic de persoane.

Inspectorul Tom Hamm, de la Poliția din Bedfordshire, care a investigat cazul, s-a declarat surprins că o astfel de persoană a reușit să intre în Marea Britanie cu un asemenea cazier.

Cum poate cineva care a făcut nouă ani de închisoare să aibă voie să vină aici?”, s-a întrebat el retoric

Procesul a început la Luton Crown Court și ar trebui să fie finalizat în câteva săptămâni. Până atunci, „Bruta din Luton” a devenit unul dintre cele mai faimoase personaje negative din Marea Britanie. Astfel, postul de televiziune Channel 4 îi va dedica un documentar.

Între timp, acesta a pledat vinovat la Luton Crown Court recunoscându-și faptele. Lista de acuzații este lungă. El este acuzat de rănirea și vătămare corporală gravă a persoanelor, furt și spargere. Acum, el riscă cel puțin 12 ani de închisoare pentru faptele sale.

Comentarii Facebook