Bătrânii României nevoiți să fure din cauza scumpirii alimentelor. Tot mai mulți pensionari au ajuns în pragul sărăciei


Un bătrân din Bacău a fost filmat în timp ce fura alimente dintr-un supermarket la care mergea de obicei. Mai mulți băcăuani au sărit să îl apare pe bărbat, motivând nivelul sărăciei din județ şi nivelul de trai scăzut la nivel național, mai ales după valul de scumpiri din ultima perioadă.

Bătrânul a furat din magazin orez şi paste făinoase. Reprezentanții magazinului au postat înregistrarea video de pe camerele de supraveghere ale supermarketului pe o rețea de socializare.

Prețurile alimentelor vor crește cu încă 23% în acest an, din cauza costurilor mai mari ale combustibililor, electricităţii și îngrășămintelor, spun experţii unei companii specializate în riscuri. Cele mai mari scumpiri de până acum s-au înregistrat la cartofi, de aproape 50%, şi la făină şi mălai - peste 30%.

Avertismentul vine de la experții unei companii specializate în calcul de risc, care susțin că până la sfârșitul anului prețurile alimentelor vor mai crește cu încă 23% la sută, pe fondul majorării generale a costurilor cu gazele, combustibilul, dar și electricitatea.

Inflaţie record, pentru luna iunie

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că rata anuală a inflaţiei în iunie 2022 comparativ cu luna iunie 2021 este 15,1%.

De asemenea, s-au înregistrat scumpiri record la mai multe produse de bază.  Preţurile au crescut cu 0,8% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Rata inflaţiei de la începutul anului (iunie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 10,0%, mai arată datele din comunicatul INS.

Sursa: antena3.ro


Comentarii Facebook