Duminica 13 Iunie

Avertismentul lui Marcel Vela, de pe litoral: Să nu ajungem să închidem terase, plaje și cluburi


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, litoralul a devenit aglomerat din cauza faptului că polițiștii nu pot acoperi foarte bine zonele și trec prea rar pe faleză.  

Totodată, Vela i-a avertizat și pe operatorii economici care încalcă regulile de combatere a COVID că riscă să rămână fără autorizaţie de funcţionare.

Aflat în vizită pe Litoral, ministrul de interne a precizat că vor fi patrule şi pe plajă în acest sezon. Întrebat dacă va merge în control pe litoral, Marcel Vela a răspuns: “O să merg în control, o să merg până la Vama Veche şi mă reîntorc spre Bucureşti în perioada următoare”.

În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a anunțat Marcel Vela, conform realitatea.net.

Ministrul le transmite și turiștilor să fie mai prudenți și să evite aglomerația, pentru a nu se ajunge în situația de a fi închise plaje.

La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a mai precizat șeful Internelor. 
Comentarii Facebook