Avertismentul dur al OMS: O persoană moare de coronavirus la fiecare 18 secunde


Potrivit reprezentanțior Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), COVID-19 ucide o persoană la fiecare 18 secunde. În doar cinci luni, au murit din cauza noului tip de coronavirus mai mulți oameni decât din cauza malariei, una dintre cele mai periculoase boli din lume, spun reprezentanții OMS. 

Cu toate că boala respiratorie cauzată de noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru vârstnici, printre cele 500.000 de victime şi peste 10 milioane de cazuri raportate se numără și destul de mulți adulți și copii.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții OMS și citate de Realitatea PLUS.

Totodată, medicii susțin că nu am scăpat de virus și nici nu văd ca acest lucru să se întâmple prea curând.

"Știm despre acești viruși de peste zece ani că scapi repede, dar trebuie ca măsurile de relaxare să se ia încetișor. Din nefericire, ceea ce s-a făcut a fost exact opusul. A durat prea mult până la carantină, în general. Unele țări au avut succes, altele nu, sunt lecții de învățat de la toate. Dar, relaxarea măsurilor nu s-a făcut lent, iar acest virus nu a terminat încă cu noi", a afirmat Rahul Janidal, medic chirurg neurolog în Los Angeles.

Comentarii Facebook