Atenţie la „Gi”! Nouă substanță pusă cu pipeta în băuturile din cluburi. Poate fi fatală


În tot mai multe cluburi din București, dar și din orașele mari din țară, printre care și Cluj, „G” sau „Gina” se pune pe ascuns în băuturile femeilor. O picătură în plus poate duce la deces. 

O nouă substanță psihoactivă face ravagii în cluburile de fițe din orașele mari din țară. Substanța este cunoscută și în rândul pasionaților de fitness care apelează la efectele sale pentru a avea mai multă forță. Traficanții numesc acest drog „G”, care se pronunță „Gi” sau „Gina”. El se găsește în stare lichidă și se consumă doar în combinație cu suc sau energizant, niciodată cu alcool.

Fiind nouă pe piața ilegală din România, substanța reprezintă un adevărat pericol pentru că traficanții și implicit consumatorii nu cunosc exact modul de preparare și doza corespunzătoare pentru a nu duce la complicații sau deces. O picătură induce consumatorul în comă, iar o doză mai mare poate chiar să ucidă. Are același efect ca GHB, drogul violului sau drogul post party, doar că este mult mai ușor de administrat, fiind lichid.

„G” se găsește pe piață în stare lichidă, în sticle mici de câteva zeci de ml, de genul celor folosite pentru picăturile nazale. Aceasta se aplică cu pipeta, iar cantitatea este apreciată „după ochi” pentru a obține „efectul dorit”. Odată ingerată, substanța își face efectul în câteva zeci de minute, timp în care victima devine euforică și își pierde cunoștința, scopul său fiind violul sau/și ecploatarea sexulă, potrivit ziare.com. 


Comentarii Facebook