Asta da despăgubire! Ford obligată la plata a 1,7 miliarde de dolari, în urma unui accident


O pereche de frați din Georgia au primit despăgubiri de 1,7 miliarde de dolari din partea Ford, pentru un accident de mașină din 2014, în care au murit părinții lor.

În 2014, Voncile și Melvin Hill au murit după ce o anvelopă a Fordului lor F-250 a explodat și mașina s-a răsturnat. Cuplul, în vârstă de 62 și 74 de ani, se ducea în acel moment să cumpere un tractor pentru ferma lor din Georgia. Juriul a ajuns la concluzia că cei doi ar fi trebuit să supraviețuiască în urma acestui accident, dacă plafonul Fordului F-250 ar fi fost proiectat corespunzător. În schimb, acesta s-a sfărâmat după ce mașina s-a dat peste cap, iar perechea a murit ulterior din cauza rănilor.

Copiii adulți ai cuplului, Adam și Kim, ambii în vârstă de cincizeci de ani, au dat în judecată compania Ford și pe Pep Boys, magazinul auto care a montat anvelopele vehiculului, cu patru ani înainte de accident.

Inițial, instanța le-a acordat despăgubiri în valoare de 24 de milioane de dolari, sub formă de daune compensatorii, din care Ford trebuia să achite 70% (16,8 milioane de dolari), iar Pep Boys, magazinul auto, pentru 30% (7,2 milioane de dolari).

Juriul din proces a fost mult mai dur și a acordat familiei 1,7 miliarde de dolari în daune punitive, considerând că astfel compania Ford va fi pedepsită pe măsură și va înțelege mai bine gravitatea situației.

Conform legii Georgiei, statul ia 75 la sută din cei 1,7 miliarde de dolari, lăsând 425 de milioane de dolari familiei Hill. În total, familia va câștiga acum 450 de milioane de dolari de la producătorul de mașini.

Verdict excelent pentru clienții noștri, suntem extrem de fericiți pentru ei. Au suferit multe – și au avut un curaj enorm să reziste atât de mult timp.

Au vrut să-i facă pe oameni conștienți de problem”, a declarat Daniel E. Philyaw, unul dintre avocații care reprezintă familia Hill, pentru DailyMail.com.

Cu toate că înțelegem suferința familiei Hill, nu credem că verdictul este susținut de dovezi și intenționăm să facem recurs”, au spus avocații companiei Ford.

Compania Ford are o valoare de 60 de miliarde de dolari și va contesta decizia.

Comentarii Facebook