Asistentul din Reșița NU are coronavirus. Medicii au infirmat suspiciunea


Medicii au infirmat suspiciunea de coronavirus în cazul asistentului medical din Reșița, care a avut grijă de câteva persoane infectate cu acest virus în Munchen.

Românul a lucrat ca asistent medical în Germania și a îngrijit mai multe persoane care aveau virusul, însă el a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii, conform Digi24.ro.

Bărbatul s-a întors în țară pe 7 februarie, la părinți lui din Reșița, a vizitat-o și pe sora lui, la Gărâna, și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin.

Acesta a început să se simtă rău, marți, prezentând febră, tuse ușoară, simptome specifice infecției cu coronavirus, astfel că a mers la spital. Medicul care îl îngrijește a spus că i-a făcut mai multe analize. Testul de gripă a ieșit negativ, iată că miercuri seară a ieșit negativ și testul la coronavirus.

El se află acum în carantină în spitalul din Timișoara.

Între timp, mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

Comentarii Facebook