Salt RECORD al numărului de infecții cu noul coronavirus! China anunță 15.000 de noi cazuri și peste 240 de decese


Autoritățile chineze au anunțat, joi, 5.000 de contaminări suplimentare cu noul tip de coronavirus. Acest salt a fost explicat de experții din Beijing prin adoptarea unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare.

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat joi 242 de noi decese în provincie. Aceasta este de departe cea mai mare creştere (a bilanţului victimelor) înregistrată în 24 de ore de când criza a debutat în decembrie în capitala provinciei chineze, oraşul Wuhan, scrie Agerpres.

Creşterile se datorează unei noi definiţii, mai largi, a cazurilor de infectare, iar de acum înainte, autorităţile locale vor contabiliza cazurile "diagnosticate clinic".

De exemplu, o radiografie pulmonară în cazurile suspecte poate fi de acum considerată ca fiind suficientă pentru diagnosticarea virusului. Până joi, un test de acid nucleic era indispensabil.

China justifică această nouă metodă printr-o "mai bună cunoaştere" a bolii şi a simptomelor sale şi prin dorinţa lor de a îi ajuta pe pacienţi să beneficieze cât mai repede de un tratament.

Comentarii Facebook