Aproximativ 600 de marinari ruși refuză să coboare pe uscat pentru a lupta în Odesa


Aproximativ 600 de marinari ruși s-ar fi răzvrătit pentru a nu se supune ordinelor de a debarca și de a lupta în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), principala agenție de servicii secrete din Ucraina.

În apropiere de Odessa, aproximativ 600 de marinari s-au revoltat și au refuzat să debarce pentru că au înțeles ce se întâmplă”, a declarat serviciul de informații SBU într-un mesaj postat pe Telegram.

În plus, SBU a acuzat Rusia că aplică o „represiune stalinistă” asupra propriei armate, cu „plutonieri de execuție” care merg în spatele trupelor pentru a-i „ucide pe cei care vor să fugă”.

Ne-au spus să nu ne întoarcem pentru că am fost urmăriți de plutonieri de execuție care ucid dezertorii care încearcă să se întoarcă acasă”, a declarat un prizonier de război rus, potrivit SBU, conform unui articol Archyde.

Pentru această organizație ucraineană, „armata de ocupație este demoralizată și reprimată, așa că victoria Ucrainei nu este departe”.


Comentarii Facebook