ANM: România va fi lovită de un nou ciclon polar! Termometrele ar putea indica și -15 grade Celsius


Vremea se schimbă radical în toată țara, anunță experții Agenției Naționale de Meteorologie (ANM). 

Deși vremea va rămâne caldă până la finalul acestei săptămâni, începând de duminică vom avea parte de o răcire semnificativă a vremii, a anunțat directorul general ANM Elena Mateescu 

,,Vremea va fi caldă și de Bobotează. Răcirea se va resimți abia începând de duminică, întâi în jumătatea nordică. După care, debutul noii săptămâni, din 8 ianuarie, și în partea de sud a țării, astfel încât în toată țara vom consemna minime foarte coborâte iar maxime negative”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Noaptea va fi ger iar termometrele ar putea arăta și -15 grade. 

,,De duminică seara o să consemnăm o schimbare în ceea ce privește și regimul de temperaturi, pentru că în jumătatea nordică maximele vor fi unele foarte coborâte, cel mult 3...4 grade Celsius. 

Doar local, în sud-est, vom mai consemna maxime de 10...11 grade, însă săptămâna care începe din 8 ianuarie va debuta cu o răcire semnificativă în toată țara. Vorbim de maxime negative, de -3...-4 grade, iar minimele pe parcursul nopților, mai ales la începutul săptămânii, vor fi foarte coborâte, în depresiuni sub -10, posibil chiar -15 grade Celsius, dar și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, posibil minime de sub -10 grade Celsius”, a mai spus meteorologul. 


Comentarii Facebook