ANM a actualizat prognoza meteo pentru Paște: Vremea va fi în continuare destul de capricioasă


Vremea de Paşte pare să nu fie una care să ne bucure prea mult, după episodul de viscol ca în plină iarnă. 

Vremea va fi în continuare destul de capricioasă, cu modificări de la o zi la alta, atât în regimul precipitațiilor, cât și al temperaturilor. 

Pentru zona montană cea mai înaltă, mai este posibil ca următoarele zile să aducă precipitații inclusiv sub formă de ninsoare, dar este o ninsoare foarte apoasă la limita spre lapoviță sau chiar ploaie și, de aceea, riscul de avalanșă se va menține ridicat.

Pentru zonele joase așteptăm ca începând din a doua parte a nopții care urmează și pe parcursul zilei de mâine să plouă în partea de sud și de est a țării, cantități mai importante de apă urmând să se acumuleze în Dobrogea și în partea de sud-est", a spus de Florinela Georgescu, director în ANM, luni, la Antena 3 CNN.

Apoi, de la ninsoare, vom trece la temperaturi de până la 22 de grade. În ceea ce priveşte prognoza meteo pentru Paşte, meteorologul ANM spune că vremea va fi tot una capricioasă. 

De Paște, tot vreme capricioasă va fi, posibil să fie și ploi slabe cantitativ, însă le estimăm acum, probabil sub formă de aversă, la un fond de temperaturi apropiat de normal. După ce sunt prognozate joi și vineri valori de peste 20-22 de grade Celsius în sudul și vestul țării, ziua de Paște ne poate întoarce la maxime, în general între 10 și 18 grade", a precizat Florinela Georgescu.

Comentarii Facebook