Duminica 24 Septembrie

Angelina Jolie a publicat ce a văzut în orașul ucrainean Liov: „Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor”


Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a împărtășit miercuri noapte pe instagram câteva rânduri despre vizita pe care a făcut-o săptămâna trecută partea vestică a Ucrainei.

În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o ‘piatră specială’ găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului. Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact”, a scris actrița americană.

angelina jolie 1.jpeg

Angelina Jolie mai spune că mulți dintre copiii pe care i-a întâlnit în călătoria în Ucraina au fost nevoiți să suporte intervenții chirurgicale dificile și dureroase după ce bombardarea gării din Kramatorsk a făcut ca bucățile de șrapnel să le pătrundă în corp.

De asemenea, Angelina Jolie a mai subliniat că unele fragmentele de metal din apropierea organelor vitale au fost prea periculoase pentru a fi îndepărtate și au rămas în interiorul unora dintre corpurile copiilor.

Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică a manifestărilor emoționale și mentale ale traumei”, mai spune trimisul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Angelina Jolie își încheie mesajul, subliniind că lupta pentru a pune capăt unui război,  precum cel care se desfășoară acum în Ucraina, reprezintă „o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi”.

Vizita Angelinei Jolie în Ucraina nu a fost lipsită de emoţii. La un moment dat au pornit sirenele care anunţă de obicei raidurile aeriene, aşa că actriţa a fost dusă la adăpost.  Actrița americană s-a întâlnit cu mulţi copii ucraineni internați într-un spital din oraș şi a discutat cu voluntarii și oficialii care îi ajută.


Comentarii Facebook