Miercuri 24 Aprilie

Anchetă la Constanța, după ce ÎPS Teodosie a sfidat din nou restricțiile. Sute de credincioși au fost împărtășiți cu aceeași linguriță


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a încălcat, din nou, măsurile privind combaterea răspândirii COVID în timp ce a oficiat slujba de Crăciun, vineri, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța. Nici înaltul prelat, nici preoții din sobor nu au purtat mască.

După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecție, pentru a fi împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă, scrie realitatea.net.

Potrivit restricțiilor valabile în muncipiul Constanța până pe 1 ianuarie, este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

La scurt timp după ce informația a devenit publică, prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a transmis că situaţia “este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”.

Autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă. Singura cerinţă venită din partea instituţiilor este ca slujbele să se desfăşoare conform normelor prevăzute în hotărârea de guvern care reglementează starea de alertă şi în ordinul de carantinare emis de DSU. Suntem siguri că, prin dialog, înţelegere şi echilibru, putem evita situaţii tensionate şi care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare. Situaţia reclamată astăzi, de la Catedrală, este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”, a anunţat prefectul Silviu Coşa, potrivit news.ro.

Comentarii Facebook