Analiză - Ucraina și-a câștigat locul în Europa: „Ze” are și puterea să zâmbească, deși e vânat de haite de criminali plătiți


Fostul jurnalist clujean, Cristian Popa, a făcut o analiză a războiului din punct de vedere macro. Ucraina renaște, iar Rusia decade, neînțelegând că lumea s-a schimbat.

UCRAINA, AI ÎNVINS!

În stradă, activ pe twitter, în permanent efort diplomatic și dialog cu liderii occidentali, „Ze” are și puterea să zâmbească, deși e vânat de haite de criminali plătiți, cărora li s-au dat cărți de joc cu fețele țintelor: El, soția sa, copiii săi, conducerea Ucrainei, oameni cheie.

Un asemenea lider face cât o armată în situații de viață și de moarte. Ucrainienii știu că este acolo, împreună cu ei, știu care e direcția corectă; Și sunt convins că în aceste zile, mulți ucrainieni de rând sceptici, ezitanți, sau care aveau rețineri și-au schimbat părerea.

În aceste zile, Ucraina, practic, și-a validat definitiv statutul de țară și națiune pe picioarele ei, lucru negat de Putin și establishmentul rusesc - opinie împărtășită și de o mare parte a populației Rusiei. Mai cred că până acum mulți ruși și-au schimbat părerea...

În timp ce Ucraina renaște, Rusia cade. 

Astăzi, 26 februarie 2022, Rusia a pierdut practic războiul - indiferent de rezultat, indiferent cât va mai dura. 

Toată lumea - cu excepția unor țări butiq care se închină la banii bogătanilor ruși - sunt împotriva lor. China - cum era de aștepta - nu pică la chemarea unui lider al unei țări neinteresante din punct de vedere economic și nu îi întinde un deget - așteaptă să implodeze și să îi stăpânească. (Poate că Xi i-a dat și un brânci lui Putin, dându-i de înțeles „că”.)

Tot ce a construit cu migală Putin în douăzeci de ani - „ridicarea Rusiei” - un exercițiu de imagine găunos, reușit și mulțumită hoardelor de idioți utili din toată lumea - se duce naibii cu vieză, împreună cu imaginea liderului atotputernic: 

Înțeleptul care călărește pe spatele gol al cailor de stepă - cu pletele lipsă în vânt -, șahistul, judokanul, seriosul -  este, de fapt, un pitic frustrat și schimonosit, același răcan kaghebist abulic, care a plâns la „căderea” URSS în timp ce ardea documente la filiala KGB din Berlin și se ascundea ca un șobolan de furia nemților eliberați de sub jugul sovietic. 

Face spume la gură și se bâlbâie tot mai incoerent, cu venele umflate într-un delir istorico-mistic, amenințând pe toată lumea prin portavocile lui dezacordate cu „consecințe inimaginabile” - nebunia a depășit pragul critic, se răstește la Finlanda; La Suedia! Nimeni nu are voie să mai miște fără acordul Lui.

Da, are butonul nuclear și Rusia are cel mai temut arsenal nuclear, capabil să atace rapid, în multe părți, simultan și să facă zob toată lumea asta. Și o singură rachetă nucleară plecată din siloz e condamnarea la moarte a tuturor, fără învinși și învingători - pentru că nu există lucruri ca „pre-emptive strike”, decât în teorie.

Cred doar că în timp ce scriu eu aici, tot mai mulți lideri ruși, comandanți militari și chiar celebrii ”oligarhi” ȘTIU că Putin a deveni nu numai jenant, ci și o vulnerabilitate și piatră de moară pentru viitorul Rusiei și al lor și, curând, va fi îndepărtat de la butoane.

Nu va fi deferit unui tribunal pentru crime de război, cum ar merita, ci va fi ascuns undeva, într-o butaforie de castel somptuos, unde să se joace de-a cucerirea lumii, împreună cu figurile sinistre care îl înconjoară.

Ucraina, mulțumim că aperi Europa!

UCRAINA, BINE AI VENIT ÎN EUROPA!”.

Comentarii Facebook