Alte cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, pentru agresiune sexuală


Judecătorii au menținut luni măsura controlului judiciar asupra preotului Visarion Alexa, cercetat pentru agresarea sexuală a unei enoriașe. Alte cinci femei au depus plângeri împotriva feței bisericești.

Polițiștii au primit alte cinci plângeri împotriva preotului, iar procurorii le-au cerut luni judecătorilor Tribunalului București să-l aresteze preventiv pe parohul bisericii Pogorârea Sfanțului Duh din București. Cererea a fost respinsă.

Preotul va trebui să se prezinte în continuare la un post de poliție din județul Giurgiu de trei ori pe săptămână și să nu ia legătură cu victima în niciun fel.

Alte tinere au depus plângeri și au reclamat fapte petrecute și în urmă cu 10 ani.

Preotul Visarion este căsătorit și are 4 copii. El a fost acuzat de o femeie de 37 de ani că a atins-o în zonele intime. În dosar există și înregistrări audio, în care preotul vorbește extrem de liber despre faptele sale.

Patriarhia Română a precizat că preotul ar fi recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care a fost acuzat inițial, așa că a fost suspendat și retras din funcţia de paroh al bisericii pe care o conducea.

Stenogramele procurorilor:

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare.

Preot: Te deranjează că te-am atins?

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu".

Din discuţie reiese că agresiunea sexuală s-ar fi petrecut în timpul spovedaniei la Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" din Capitală.

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.

Comentarii Facebook