Alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă! Mai mulți angajați au fost evacuați până la sosirea pompierilor


Astăzi, mai mulți angajați ai Centralei Nucleare de la Cernavodă au fost evacuați, după ce s-au înregistrat degajări de fum, existând pericolul de incendiu. 

Din fericire, pompierii din Constanța au venit repede cu lămuriri, declarând că a fost vorba despre un incendiu minor. 

Este vorba despre un incendiu minor fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear Electrică, ce s-a manifestat, din primele informații, la o pompă. 

La această oră situația este sub control, colegii mei intervin la fața locului, cu două autospeciale de stingere și o autoscară. 

Nu se impune transmiterea mesajului RoAlert”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Cosntanța. 

Se pare că ar fi fost vorba despre o pompă de recirculare a apei normale care a scos fum. Din fericire, sistemul este dublat, intrând automat în funcțiune o altă pompă. 

De asemenea, în proximitate nu există materiale radioactive. 

SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, se arată în comunicat. 

Comentarii Facebook