Miercuri 24 Aprilie

Adio sistem hibrid la școli! Toată clasa merge la școală sau stă acasă


Sistemul hibrid nu este eficient, consideră ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, după ce se reiau cursurile toți elevii dintr-o clasă vor merge la școală sau vor face cursuri online. ”Experiențele din educație ne-au arătat că sistemul nu este eficient și este mult mai simplu și mai clar așa”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-o intervenție la Digi24.

Am făcut o interogare a sistemului din care a rezultat că un număr de 65.000 de elevi sunt în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe semestrul 1, în mod evident, acești elevi vor face parte din grupul țintă pentru acțiuni remediale”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus cum vor funcționa orele în cele trei scenarii. ”Scenariile sunt foarte clare, cred că sunt și ușor de înțeles și aplicat. Va fi făcută public zilnic cu localitățile împărțite pe trei scenarii, cel verde în care absolut toate școlile vor fi deschise, cel galben în care avem deschise grădinițele, învățământul primar și clasele terminale li zona roșie în care vor fi deschise grădinițele, clasele I-IV, chiar dacă 3 la mie rata de infectare, care vor rămâne deschise până la rata de 6 la mie care generează suspendarea activităților. Știm că incidența este mică în localitățile mici, iar conform prognozei ne vom păstra în acest trend, pe palier sperăm în scăderi mici, iar creșterile pe care le anticipăm nu vor fi semnificative”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor, dar, ca la noi, decizia se ia în 2 februarie

Comentarii Facebook