A murit de COVID-19, dar la 10 zile de la înmormântare s-a întors printre cei dragi


O femeie în vârstă de 85 de ani a fost diagnosticată cu COVID-19 și ulterior declarată decedată. La 10 zile de la înmormântare s-a întors printre cei dragi, spre surprinderea tuturor. Cum a fost posibilă o astfel de întâmplare și cine este vinovat?


O femeie decedată de COVID-19 s-a întors printre cei dragi la 10 zile de la înmormântare


Rogelia Blanco, o femeie în vârstă de 85 de ani din Spania a provocat o suferință cumplită familiei sale după ce rudele au crezut că este moartă. Pensionara ar fi murit de COVID-19 în data de 13 ianuarie, fiind înmormântată a doua zi, potrivit ziarului La Voz de Galicia. Din păcate, protocoalele din cauza coronavirusului au făcut ca rudele femeii să nu poată participa la înmormântare.


La zece zile după ce aceasta fusese înmormântată, femeia a revenit în centrul de bătrâni din Xove, în nordul Spaniei, acolo unde locuia împreună cu soțul său, Ramon Blanco. Bărbatul a fost pur și simplu uluit de întâmplare, după ce a dat ochii cu soția pe care o știa decedată. Totuși, acesta a primit cu bucurie reîntoarcerea partenerei sale de viață.


Nu pot să cred. Plângeam, după moartea soției mele”, spunea soțul acesteia.


„O eroare de identificare în timpul procesului de transfer”


Toți membrii familiei femeii s-au întrebat cum a fost însă posibil ca aceasta să fie declarată moartă și apoi să își revină la 10 zile de la înmormântare. Se pare că problema a apărut în urma unei erori făcute de membrii Fundației San Rosendo, responsabilă pentru conducerea căminului de bătrâni, unde locuia femeia. Eroarea ar fi apărut atunci când Blanco și mai mulți rezidenți au fost testați pozitiv cu COVID-19. Aceștia au fost transferați la un alt cămin pe data de 29 decembrie pentru a li se oferi tratament specializat.


Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră”, susțin reprezentanții fundației.


Procesul de transfer a dus la declararea decesului persoanei greșite, iar fundația și-a exprimat regretul cu privire la nefericitul incident. Totodată, reprezentanții susțin că acest eveniment este unul unic între cele 100 de transferuri făcute în luna decembrie a anului trecut. Pentru a remedia situația, o instanță a fost informată să inverseze greșeala legată de moartea lui Blanco.


Comentarii Facebook