Sambata 21 Mai

Cocktail-ul anti-COVID cu care a fost tratat Donald Trump a fost introdus în spitalele din Germania. O doză costă 2.000 de euro


Germania este prima țară din Uniunea Europeană care introduce cocktail-ul folosit de Donald Trump în tratamentul anti-COVID. Guvernul de la Berlin a cumpărat 200.000 de doze la prețul de 400 de milioane de euro, iar tratamentul experimental bazat pe anticorpi va fi administrat pacienților din spitalele universitare începând de luni.


Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a precizat că administrarea acestui tratament cât mai devreme îi va feri pe cei din grupele de risc de o evoluție severă a bolii. Anul trecut, fostul președinte american a fost tratat cu un astfel de cocktail produs de compania Regeneron.


O doză costă 2.000 de euro


Ministrul Spahn nu a menționat numele producătorului care va furniza dozele, dar a confirmat că este același tratament cu cel administrat la începutul lunii octombrie lui Trump, care a contractat virusul în timp ce era încă președinte al Statelor Unite și a fost spitalizat pentru o scurtă perioadă.


Acești anticorpi funcționează ca un vaccin pasiv, a explicat Spahn, precizând că administrarea lor în fazele inițiale ale infecției poate ajuta pacienții cu risc ridicat de a dezvolta forme grave ale bolii.


Ce conținea cocktail-ul administrat lui Trump?

Donald Trump a fost tratat de medici, în octombrie 2020, cu un cocktail de anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, Dexametazonă, Aspirină, Pepcid, Melatonina, Vitamina D și Zinc.

Comentarii Facebook