A fost desecretizat Raportul 10 august și trimis la DIICOT. Încă nu va fi făcut public

 

Raportul 10 august a fost declasificat și a fost trimis la DIICOT, urmând ca apoi să fie făcut public, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a precizat ministrul.

Vă asigur de toată deschiderea MAI și în continuare. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date și informații din interiorul instituției”, a mai declarat Marcel Vela.

Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm date din raport și din dosar. Când ancheta se finalizează, el devine public”, a mai spus ministrul.

Acesta a spus că, inclusiv Jandarmeria, a fost de acord cu desecretizarea și că este un mister de ce fostul ministru Carmen Dan nu l-a desecretizat.

Vom analiza și schimba procedurile legislative cu privire la intervenții și vom depune eforturi ca imaginea instituțiilor din cadrul Ministerul de Interne să fie pozitivă”, a mai anunțat ministrul de Interne.

La protestele din 10 august 2018 au fost bătuți sute de oameni de către jandarmi, fiind depuse 800 plângeri de către protestatar. De asemenea, au fost și 160 de oameni din trupele de intervenție care au reclamat că au fost agreați de demonstranţi. Despre o jandarmeriță au spus chiar șefii ei, dramatizând, că a suferit leziuni grave, care îi pun în pericol viața și o pot lăsa paralizată, dar s-a dovedit că a fost o exagerare.

Comentarii Facebook