A fost confirmată prezența unui nor toxic aflat în zona estică a Europei, generat de exploziile de proiectile și de muniție din Ucraina


Deși mulți se uită cu frică înspre Cernobîl, sau se tem de un atac nuclear, un alt pericol plutește în aer. Mai multe ONG-uri din țara noastră atrag atenția asupra poluării aerului din cauza atacurilor din Ucraina, iar acest exces de poluare va ajunge și în România.

Deja de mai multe zile s-au înregistrat niveluri mai ridicate de poluare, mai ales în partea de Est a Europei. Este o situație care a fost confirmată inclusiv de Agenția Europeană a Mediului. Astfel că, în acest sens sunt luate mai multe ipoteze. Printre ele se numără și războiul din Ucraina, cel puțin asta susțin mai mulți specialiști și ONG-uri care pun compușii chimici prezenți în aer pe seama exploziilor de proiectile din timpul conflictului din țara vecină. 

În imaginile publicate de NASA se observă un nor care ar veni dinspre Ucraina și s-ar extinde către mai multe țări din Europa

Cel puţin deocamdată, România nu va fi grav afectată de prezența norului toxic. În orice caz, urmează ca specialiştii de mediu de la noi să analizeze această situaţie şi să vină şi cu rezultate concrete, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook