VIDEO - Tactică brutală rusească, descoperită de oficialii americani: elicopterele rusești lansează rachete nedirijate, de la joasă înălțime


Au fost publicate imagini cu două elicoptere rusești de atac tip Ka-52 Aligator și Mi-28 Havoc, care lansează rachete în sus, extinzându-și astfel raza de acțiune, în defavoarea preciziei. Acest lucru confirmă faptul că Rusia se bazează mai degrabă pe arme rudimentare, decât pe arsenalul său de muniții ghidate cu precizie, în războiul împotriva Ucrainei.

Acest tip de imagini îi pot ajuta astfel pe oficialii americani care urmăresc îndeaproape dinamica armatei rusești pentru indicii despre starea acesteia, potrivit CNN. Până acum, Rusia a folosit o combinație de rachete, artilerie și lansatoare de rachete pentru a lovi marile orașe ale Ucrainei, dar numărul de „muniții ghidate” cu precizie aruncate din aeronavele armatei rusești este extrem de mic, spune directorul Agenției de Informații a forțelor armate americane, Scott Berrier.

Oficialii americani și occidentali spun că nu știu de ce Rusia nu a folosit mai multe dintre armele sofisticate pe care le deține și pe care flota sa de vânătoare-bombardiere Su-34 le folosea în mod regulat, împreună cu alte bombe nedirijate în Siria.

Este o abordare care pe unii oficiali din armata Statelor Unite i-ar face să suspecteze o slăbiciune a Rusiei, în timp ce alții cred că pur și simplu este o tactică brutală de a face cât mai multe decese în rândul civililor, într-un război care ar putea dura săptămâni sau chiar luni.

Motivele pentru care Rusia folosește muniție neghidată în războiul din Ucraina

Munițiile ghidate cu precizie, sau PGM, sunt mai scumpe, consumatoare de timp și mai complexe de produs decât munițiile nedirijate și s-a speculat de mult timp că stocul Rusiei este relativ limitat. 

Este posibil, spun unii analiști externi, ca Rusia să-și păstreze pur și simplu PGM-urile pentru mai târziu în conflict - sau ca măsură de precauție de urgență în cazul în care Rusia intră în conflict cu NATO. O sursă familiarizată cu serviciile de informații a spus însă că Rusia a distrus deja proporția din arsenalul său PGM pe care a alocat-o pentru operațiunea din Ucraina.

Dar oricare ar fi motivul, oficialii spun că impactul este acum suportat de spitalele, școlile și blocurile de apartamente ucrainene distruse de bombardamentele nediscriminatorii ale Rusiei, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook